zaterdag 2 februari 2013

STROOPWAFEL- TAART.




DEZE TAART HEEFT VRIJ WEINIG TEKST NODIG OM DUIDELIJK TE MAKEN DAT HIJ WERKELIJK GE-WEL-DIG IS. BIJ ELKE HAP WORDT HET DUIDELIJK DAT JE TANDARTS ABSOLUUT NIET BLIJ IS MET DEZE ACTIE. MAAR HET LEVEN IS TEN SLOTTE TE KORT OM MET JE TANDARTS REKENING TE HOUDEN DUS DAAR ZOU IK ME OOK ZEKER NIET DOOR LATEN WEERHOUDEN.



ERIN:

| 3 PAKKEN STROOPWAFELS
| 600 GRAM MONCHOU
| 50 GRAM BASTERDSUIKER
| TWEE ZAKJES VANILLE SUIKER
| TWEE EETLEPELS KANEEL
| 500 ML SLAGROOM
| TWEE ZAKJES KLOPFIX
| NOUGAT BLOKJES



NEEM 2 PAKKEN STROOPWAFELS EN WAT NOUGATBLOKJES EN SNIJDT ZE IN KLEINE STUKJES (KEUKENMACHINE KAN OOK MAAR DIE VAN MIJ WERKT NIET ALS BEHOREN DUS DIT GAAT OOK PRIMA, ZORG WEL DAT JE ALLE KOEKKRUIMELS OOK BEWAARD!) KLOP DE SLAGROOM EN DE KLOPFIX STIJF (PAS OP VOOR SPIERPIJN) EN VOEG HIER DE MONCHOU, KANEEL, SUIKER EN VANILLESUIKER DOORHEEN. PROEF VOORAL EVEN GOED WANT DIT IS AL HEERLIJK. NEEM DE GROF GEMALEN KOEKKRUIMELS EN VERWARM DEZE EVEN KORT ZODAT DE STROOP LEKKER KLEVERIG WORDT. BEDEK EEN INGEVETTE BAKVORM MET DE BODEM MET EEN DEEL VAN DE KOEKKRUIMELS EN DRUK GOED AAN. DOE HIER NU EEN BEHOORLIJKE LAAG VAN HET MENGSEL OVERHEEN EN STROOI WAT STROOPWAFEL-BROKKEN EROVERHEEN. HIERNA WEER DE ROOMKAAS SLAGROOM ENZOVOORTS. ZET HEM NOG EVEN IN DE KOELKAST OM HEM OP DE LATEN STIJVEN EN VOOR HET SERVEREN DE LAATSTE VERKRUIMELDE STROOPWAFEL STUKKEN ER OVERHEEN. MIJN VISITE WAS ABSOLUUT ONDER DE INDRUK.



3 opmerkingen:

  1. Ik ga 'm vanmiddag maken! :) Hij ziet er zo yummie uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh dit klinkt echt heeeeerlijk, zaterdag de verjaardag van mijn zoontje dan moet de visite eraan geloven!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. kun je zelfs op vakantie wel maken...
    dus hier gaat het recept mee.

    BeantwoordenVerwijderen